SportmassageOntspanningsmassageTriggerpointEmmett

Sportmassage

Sportmassage vermindert spierspanning, spierverhardingen, stress en vermoeidheid en zorgt voor een betere doorbloeding van je spierweefsel en een snellere afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. Sport massage is zeker niet alleen bedoeld voor sporter, maar voor iedereen die behoefte heeft aan ontspanning en last heeft van pijnlijke spieren.

Ontspanningsmassage

Met een ontspanningsmassage merk je soms pas hoe pijnlijk of gespannen je lichaam kan zijn. Een massage is een goed moment om te ontspannen en het bevordert je doorbloeding en herstelt de energiebalans in je lichaam. Door ontspanning en een betere circulatie krijgt je lichaam de kans om te herstellen.

Triggerpoint

Deze behandeling is bedoeld voor langdurig vastzittende spieren. Triggerpoints of spierknopen zijn lokale verkrampingen in het spierweefsel die pijn, tintelingen of gevoelloosheid veroorzaken (bijvoorbeeld: RSI, lage rugpijn, frozen shoulder). Triggerpoints ontstaan vooral door overbelasting, bijvoorbeeld: lichamelijk zwaar werk, vaak herhaalde bewegingen, stress en last but not least: ongunstige (werk)houding. Triggerpointmassage werkt met vingerdruk en kan een zeer pijnlijke behandeling zijn, maar is wel effectief.

Emmett

Emmett techniek is een hele zachte effectieve techniek die bestaat uit een combinatie van lichte druk en kleine bewegingen om spieren te ontspannen en weer in balans te brengen. Emmett wordt gebruikt bij de behandeling van zeer vast zittende spieren en bewegingsbeperking.

Meestal combineer ik de Emmett techniek met triggerpoint(reset) en ontspanningsmassage. Doordat de techniek zo zacht is, is de methode ook erg geschikt voor mensen die niet houden van een harde aanpak of waarbij het lichaam niet teveel prikkels kan hebben.